19.04.2024
Новини Промо

Скоро до школи – обираємо спортивний костюм

Дитячий спортивний костюм – універсальний предмет одягу. Він обов’язково повинен бути у кожної дитини. Батьки цінують його за практичність, а діти – за зручність. Цього навчального року такий одяг набуває ще більшої актуальності. Адже в умовах воєнного стану дитина у школі повинна почуватися максимально зручно. Як вдало і не за всі гроші купити спортивний костюм для хлопчика, розповідаємо.

Для занять у спортзалі краще обирати тканину з матеріалу, який добре пропускає повітря. Із сітчастими або мембранними вставками. Завдяки ним малюк буде менше пітніти, що знижує ймовірність захворіти. Краще, якщо у штанів та рукавів передбачені м’які і широкі трикотажні манжети. Це не дозволить формі сповзати і вона буде надійно сидіти і не завдасть дискомфорту.

Який ідеальний спортивний костюм?

  • Еластичний – у ньому комфортно, можна вільно стрибати, бігати, грати.
  • Гіпоалергенний – з матеріалу, який не викликає алергію і не подразнює шкіру.
  • Практичний – навіть якщо дитина забрудниться це не сильно помітно. При пранні форма не линяє.
  • Зносостійкий – витримує безліч прань при цьому не сідає і не деформується в області колін.
  • Дихаючий – з хорошою вентиляцією. Навіть при потовиділенні волога миттєво відходить від тіла і випаровуватися.
  • Теплорегулірующій – в ньому ані холодно, ані жарко.

Яким повинен бути склад тканини?

Не варто вибирати 100% бавовна. Хоч він і натуральний, але в ньому буде незручно через стислість рухів. Краще комбінований варіант з додаванням синтетичної матерії.

Віскоза і еластин в складі дозволяють речам розтягуватися в 3-5 разів миттєво повертаючись до вихідної форми. У такому костюмі буде комфортно стрибати, присідати, бігати, а також займатися гімнастикою.

Нейлон з поліамідом – міцні, не мнуться, не вигоряють, витримуючи при цьому інтенсивні прання. Сітчасті вставки забезпечують швидке відведення вологи від тіла і хорошу вентиляцію.

Поліестер практичний, стійкий до зношування, відводить вологу, швидко сохне. Ріп-СПОП – спеціальна створена тканина для пошиття спорт речей. В такому спортивному костюмі для малюка враховано всі критерії для комфорту.

Не варто забувати про якість фурнітури

Всі елементи повинні бути надійно пришиті і мати чітку позицію без пропусків. Вибирайте ті речі, в яких зсередини блискавка не торкається шкіри дитини. Перевірте замок, він повинен вільно ковзати, не заїдати.

Якщо придивляєтеся до моделі кенгуру (без замка), то уважно подивіться на зав’язки капюшона, ворсинки не повинні стирчати в різні боки. Це ж стосується і ниток.

Зараз модні спортивні костюми для дітей не варто вибирати батькам самостійно. Є ризик, що дитина не захоче носити річ, тому що вона їй не сподобається. Не покладайтеся виключно на себе при виборі одягу для дітей. Простежте за тим, щоб їм було зручно. Перед покупкою уважно вивчіть сам матеріал і етикетку. А вибирати візуально дозвольте своїй дитині.

 

Перейти до панелі інструментів