20.04.2024
Новини Промо

Що варто купити у видавництві: книги, що стали бестселерами

Слово «бестселер» часто можна почути у середовищі книголюбів. Так ми називаємо книги, які завоювали популярність серед великої кількості читачів. Але що насправді означає це слово, яке його походження? Чи співпадають терміни «бестселер» і «літературний шедевр»? Які бестселери чекають вас у видавництві «Богдан»? Про все це читайте у нашій статті.

Бестселер: семантична розвідка

Слово «бестселер» походить з англійської. Bestseller в перекладі означає «той, що найкраще продається». Вперше цей термін було вжито в періодичному  американському виданні  «The Kansas Time & Star» в 1889 році. А в 1895 році вже було опубліковано перший список бестселерів як книг, що найкраще продавалися по цілій країні (в журналі «The Bookman»). Відтоді такі звіти стали регулярно з’являтися в різних газетах і журналах.

На сьогодні найавторитетніші міжнародні списки бестселерів регулярно публікуються:

  • в американському тижневику «Publishers Weekly»;
  • в газеті «The New York Times»;
  • на сайті Amazon.com.

В Україні віднедавна списки бестселерів публікує сайт видавництва «Навчальна книга. Богдан»: на спеціально відведеній сторінці розміщено книги, які отримали найбільше схвальних оцінок від читачів.

Термін «бестселер» не вважається показником літературної вартості твору, він свідчить тільки про популярність книги серед масового читача. Проте часто так і буває, що популярність книги зумовлена  високою майстерністю автора та актуальністю піднятих у тексті проблем.

Купуємо бестселери: офлайн чи онлайн

Де ж знайти книги-бестселери?  В книжкових магазинах часто роблять підбірку популярних книг, де можна купити щось для себе. Та швидше знайти список популярних книг можна в інтернеті.

Видавництво «Богдан» (Тернопіль) друкує твори багатьох сучасних майстрів слова. Вони вже встигли завоювати прихильників не тільки серед українських читачів, а й зарубіжних. В онлайн-магазині компанії великий вибір бестселерів на різні смаки.

Підбірка книг-бестселерів 

Пропонуємо список топової  літератури від видавництва навчальної літератури «НК Богдан»:

  1. «Хроніки Амбера : у 10 кн. Кн. 10 : Принц Хаосу» польського метра фантастики Роджера Желязни побила рекорди продажів. І це не дивно, адже кожен вітчизняний любитель цього жанру вважає за обов’язок мати у себе в бібліотеці цю славнозвісну серію в якісному українському перекладі.
  2. « Англійська мова за 4 тижні. Інтенсивний курс англійської мови з електронним аудіододатком. Рівень 2». Дана книга не відноситься до художньої літератури, проти за рівнем попиту її легко можна віднести до бестселерів. Посібник допоможе відновити рівень мови перед важливою поїздкою за кордон чи співбесідою з роботодавцем.
  3. «Доктор Проктор і велика крадіжка» норвезького дитячого письменника Ю. Несбе розповідає про пригоди рудого дев’ятирічного хлопчика Булле, якому «пощастило» познайомитися з божевільним науковцем доктором Проктором. Останньому спало на думку пограбувати найбільший банк у Лондоні. Книга є частиною серії «Пригоди доктора Проктора».
  4. «Іржа на клинку». Роман-хроніка Клименка Олега Олександровича сподобається прихильникам жанру епопеї. В творі змальовані події Першої світової війни, читачів чекають інтриги, пригоди і повне занурення в епоху.

Ці та інші бестселери інтернет-магазину навчальної літератури «Богдан» розміщені на сторінці «Топ книг «НК Богдан»» – https://bohdan-books.com/. Заходьте, вибирайте популярні книги для відпочинку та розвитку!

Перейти до панелі інструментів