24.04.2024
Новини Промо

Як вибрати маску для обличчя в залежності від пори року

Маски стають дедалі популярнішими: жінки навчилися піклуватися про свою красу не поспіхом, а системно, комплексно і з відчутним задоволенням. А маска – це і справді більше, ніж звичайна процедура. Це ритуал, можливість приділити собі увагу, побути наодинці з власними думками та почуттями. Обираючи маски для обличчя, варто враховувати сезонність. Влітку шкіра потребує зволоження, взимку – живлення. В будь-яку пору року актуальне омолодження та покращення тургору.

Які бувають маски для обличчя

Різноманіття продуктів можна ділити по декільком критеріям, ключові з яких – призначення та форма. Омолоджуюча маска та продукт для боротьби з акне потрібні двом різним особам, оскільки цільове призначення вкрай відрізняється.

Маски за призначенням

Які маски найпопулярніші? Відповідь на це питання визначається найпоширенішими проблемами, з якими стикаються красуні у повсякденному житті. У відповідності до запитів розрізняють маски:

  • для догляду за проблемною шкірою, лікування акне;
  • антивікові, омолоджуючі;
  • зволожуючі;
  • відбілюючі;
  • очищуючі;
  • зі швидким ліфтинг-ефектом.

У комплексному догляді зазвичай використовують більше, ніж один вид продуктів. Наприклад, для жінки віком від 40 років доцільні маски зволожуючі, антивікові та відбілюючі.

Різновиди масок за формою

Мета маски, на відміну від крему – подовжена в часі взаємодія зі шкірою. Маска створює бар’єр між шкірою та зовнішнім середовищем, її треба тримати щонайменше 15 хвилин. Так корисні компоненти проникають глибше, діють довше. Окрім найбільш популярної форми, коли маска схожа на крем або гель, виділяють інші:

  • На основі тканини. Серед переваг – відсутність необхідності змивати маску. Тканина знімається, залишки засобу видаляються ватним диском чи рушником.
  • Плівка. Підтягує, охолоджує, викликає приємні відчуття в спекотну пору року. Легко знімається, дає моментальний ефект.
  • З глини. Незамінна для очищення шкіри без відчуття сухості. Використовується також для детоксу. Потребує ретельного змивання.
  • Силіконова. Багаторазовий продукт, який робить догляд більш зручним. Забезпечує глибоке проникнення у шкіру корисних компонентів.

Якій саме формі віддати перевагу, вирішує кожний випадок індивідуально. Вибір визначається також часовим проміжком, який жінка готова виділити для догляду за власною красою.

Як вибрати маски в залежності від сезону

Головний принцип – не пересушувати шкіру взимку та не зловживати живленням влітку. В теплу пору року більш доречні очищення та зволоження. Шкіра працює в посиленому режимі, виділяє сало, а в зовнішньому середовищі багато пилу. Взимку актуальне живлення, тому що обличчя потерпає від вітру та холоду. В будь-яку пору року косметологи рекомендують проводити детокс за допомогою глини чи маски-плівки. Влітку це можна робити раз на тиждень, взимку – раз на два тижні.

Перейти до панелі інструментів