28.03.2024
Новини Промо

Стартап зі співзасновником-українцем Unstoppable Domains залучив $65 млн

Міжнародний крипто-стартап із засновником українцем та офісом у Києві, завершив черговий раунд інвестування в рамках якого отримав інвестиції на сумі $65 млн. Тепер компанія Unstoppable Domains, що пропонує реєстрацію доменних імен для крипотагаманців оцінюється у понад $1 млрд.

Unstoppable Domains заснований у 2018. Це мультинаціональний проєкт, який займається створенням доменів на блокчейні. Їхні офіси розташовані в Сан-Франциско та Києві. Одним із засновників стартапу став українець Борис Гусєв, який зараз керує R&D центром та київським офісом.

Unstoppable Domains намагається спростити життя користувачів за допомогою створення коротких та зручних адрес для криптогаманця:

  • стандартна адреса охоплює 30 символів, що складно згадати без підказки, яка може стати загрозою безпеці;
  • доменне ім’я від Unstoppable Domains — просте й коротке, може мати емоційну прив’язку саме для вас;
  • домен дістає форму активу NFT, яка зберігається на вашому гаманці;
  • також унікальний токен може виконувати функцію URL-адреси для децентралізованого сайту;
  • можливе використання NFT для аутентифікації (як логін чи унікальне ім’я користувача);
  • користувач оплачує домен лише 1 раз, коли його купує (немає щорічної плати за продовження реєстрації, оновлення чи обслуговування);
  • вартість варіюється від $5 до $300, але унікальний домен win.crypto продали за $100 тис.

У компанії вже два раунди інвестування. Посівний раунд відбувся ще у 2018 році, коли компанія здобула велику підтримку від Boost VC, Pantera Capital, Draper Associates. Також велику роль у розвитку стартапу відіграє партнерська мережа. Після seed-раунду в компанії з’явилося понад 300 партнерів, які підтримують її домени, а також можливість запропонувати користувачам домені верхнього рівня.

У серпні 2022 року завершився раунд А. Крім попередніх інвесторів, які цього разу також вклали ресурси, стартап підтримали OKG Investments, Alchemy Ventures, Redbeard Ventures, Mayfield, CoinGecko, Polygon тощо. Загальна сума інвестицій становить $65 млн. Ринкова вартість Unstoppable Domains досягла $1 млрд, що робить її новим єдинорогом на ринку.

Перейти до панелі інструментів