25.04.2024
Новини Промо

Вибір односпального ліжка для підлітка: рекомендації професіоналів

Організація спального місця завжди заслуговує високої уваги, адже від якості сну залежить гармонійний розвиток дитини, емоційний стан підлітка та самопочуття дорослого.

ліжно односпальне

Експерти рекомендують для дітей та підлітків купити односпальне ліжко на https://www.mebelok.com/uk-ua/lizhka/filter-20-4810/, яке допоможе не тільки перебувати в прекрасному настрої а й забезпечує повноцінний розвиток. Варто зазначити, що саме від вибору спального місця залежить гармонія.

Моменти, які слід обов’язково врахувати при виборі

Для того, щоб уникнути помилок та зробити максимально правильний вибір стилісти створили загальну інструкцію:

  • Звернути увагу на каркас. Від матеріалу виготовлення залежить якість, зовнішній виріб та довговічність всього виробу. Каркас виготовляють з металу, масиву дерева, ДСП чи МДФ. Самим зносостійким вважається металевий каркас, однак цей матеріал більше підходить дорослим людям. Самим популярним є ламіноване ДСП чи МДФ – недорогий матеріал з високими експлуатаційними характеристиками.
  • Вибрати основу ліжка – ламелі чи фанерний щит. Ліжка для підлітка варто вибирати з ламелями, так як вони знімають напругу з хребта та допомагають повністю розслабитися тілу під час відпочинку.
  • Підібрати матрац, який є не менш важливим за каркас. Для підлітків варто вибирати ортопедичні моделі. Дуже часто матрац йде в комплекті з односпальним ліжком. Жорсткість та висота конструкції вибирається виключно по індивідуальним потребами.
  • Визначитися з додатковими можливостями односпального ліжка. Тут варто визначитися, що саме очікується від конкретного спального місця. В салоні можна вибрати моделі з ящичками, поличками, шухлядами. Звісно, від кількості функцій конкретної моделі залежить і її вартість.

До вибору односпального ліжка для підлітка варто підходити відповідально. На думку експертів, батьки часто допускають помилку, обираючи модель тільки за її зовнішнім виглядом. Варто зазначити, що краса не забезпечить дитині повноцінну спальну зону та не прослужить довго. Саме тому зовнішнє оформлення варто ставити на друге місце після загальних характеристик конструкції.

ліжко односпальне

Стилісти mebelok зазначають, що важливо звертати увагу на матеріали виготовлення, габарити конструкції та багатофункціональність (яка до речі часто не є практичною). Перед тим, як купити односпальне ліжко варто вивчити всі особливості моделі, за потреби проконсультуватися з менеджером магазину, і тільки тоді зробити замовлення. Саме такий підхід допоможе створити «правильне» спальне місце для підлітка.

Перейти до панелі інструментів