28.03.2024
Новини Оперативно

У тернополянки викрали кругленьку суму, яку вона збирала для ЗСУ

У жительки Тернополя з банківської картки викрали 35 тисяч гривень, які вона збирала на допомогу ЗСУ. Про це повідомляє поліція Тернопільської області на своїй сторінці у Фейсбуці.

“За словами потерпілої, в одній із соцмереж вона розмістила оголошення про збір коштів на потреби захисників. У месенджер їй написала жінка нібито з Польщі, запевнила, що хоче допомогти, але кошти перерахує лише через офіційний благодійний фонд.

Відтак до тернополянки зателефонував незнайомець, який представився представником благодійного фонду. Під час розмови сказав, що на рахунок тернополянки хочуть переказати кошти з-закордону, але для зарахування грошей треба провести деякі операції. За порадою телефонного незнайомця жінка зайшла в свій банківський додаток і ввела там дані, які продиктував шахрай. Внаслідок таких маніпуляцій з рахунку тернополянки зникло 35 000 гривень”, – йдеться у повідомленні.

Поліцейські шукають зловмисників, які викрали гроші з картки тернополянки. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статею 190 – шахрайство.

Перейти до панелі інструментів