19.04.2024
Новини

Бізнес на могилах: 65 тис грн за місце на кладовищі у Тернополі вимагав посадовець

Жити сьогодні дорого, та й померти, як виявляється, недешево. Це доводить вчорашнє затримання посадовця комунального підприємства Тернопільської міської ради. Чоловік запросив 65 тис грн за місце на одному з тернопільських кладовищ. Хабарника впіймали на гарячому. Тепер йому загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. 

“Фігуранту повідомлено про підозру. Гроші вилучили на місці затримання. 16 серпня оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали посадову особу спеціалізованого комунального підприємства Тернопільської міської ради під час отримання неправомірної вигоди.

65 000 гривень вимагав та отримав фігурант за резервування місця для поховання на території «Микулинецького кладовища». Зазначену суму поліцейські вилучили на місці затримання.
Посадовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури. Заходи з викриття проводилися спільно з обласним управлінням СБУ”, – йдеться у повідомленні.

 

Перейти до панелі інструментів