28.03.2024
Новини

Що не так з Почаївською лаврою та чим вражає Кременець, – розповіли відомі тревел блогери

Двоє тревел блогерів подорожують Україною. На велосипедах вони долають маршрут понад 6 000 км. До їхньої карти увійшла й Тернопільщина, зокрема Почаїв та Кременець. “Це – сімнадцяте відео з нашої велоекспедиції Україною. У цьому відео ми заїдемо в Тернопільську область, а потім повернемося в Рівненську: Що не так з Почаївською лаврою?  Чим нас вразив Кременець?”, – діляться враженнями мандрівники. 

“Лавра виглядає, як ціле окреме містечко у центрі Почаєва. Це найбільша на Волині та друга за величиною і значенням православна святиня в Україні. Російський вплив на лавру почався ще у 19 столітті. І. на жаль, продовжується і до нині. Незважаючи на те, що Почаївська лавра розташована в Тернопільській області, це місце зовсім не схоже на українську святиню. Більше нагадує посольство москалів на західній Україні”, – розповідають блогери.

Також вони зазначили, що з велосипедами на територію їх не впустили. Зайшов до лаври, лише один з мандрівників. Дівчина не захотіла підтримувати “маскараду” й перевдягатися у довгу спідницю і хустину.

“Красиве місце, але атмосфера неприємна, шматок сепаратизму на західній Україні”, – ділиться враженнями тревел блогер. А ще каже, що у нього було відчуття, ніби зараз звідки-небудь з’явиться патріарх кирило.

Зате Кременець приємно здивував мандрівників. І хоча спочатку їх не вельми потішили місцеві дороги, зате загальне враження від атмосфери та пам’яток архітектури залишилося позитивним.

Надто блогерів зачарувала Замкова гора, Єзуїтський колегіум та Ботанічний сад.

 

 

 

Перейти до панелі інструментів