29.03.2024
Новини

Через сімейну образу вбив батька та брата: 32-річний ланівчанин отримав 12 років вязниці

До 12-ти років ув’язнення присудив Лановецький суд 32-річному чоловікові за убивство батька та брата. Трагедія трапилася у лютому цього року. Привід – сварка під час розпивання алкоголю. Проте, як з’ясувалося під час слідства, причини жахливої події крилися набагато глибше – у давніх дитячих образах.

Як йдеться у вироку Лановецького районного суду, свою вину обвинувачений цілком визнав.

“Пояснив, що проживав разом з батьком та братом. 7 лютого 2022 року біля 22:00 год він прийшов до спільного помешкання з підробітків. Батько з братом в цей час перебували в кухні. Вони повернулися з підробітку, з якого принесли свіже м`ясо. І він, і родичі вже були в стані алкогольного сп`яніння, однак продовжили вживати алкогольні напої разом, розмовляли.

Через деякий час брат вийшов в іншу кімнату, де дивився телевізор. Вони з батьком залишилися в кухні та близько 23:00 год між ними виник конфлікт на підставі того, що він, взявши ножа до рук, хотів приготувати зароблену родичами свіжину, а батько заборонив. У цей час він пригадав усі минулі образи, так як зростав без матері, а батько більшу частину уваги приділяв його братові, завжди краще ставився до нього, що викликало у нього ревнощі та в зв`язку з чим між ними часто виникали конфлікти. Не стримавшись, він наніс ножем, який був у нього в руці, сидячому на дивані батькові удар в шию та декілька ударів в груди. Брат цього не бачив, оскільки був в іншій кімнаті, але почув сварку та накричав на нього, щоб той не вчиняв сварку з батьком. Будучи роздратованим, він все ще тримаючи ножа в руці, зайшов в кімнату до брата, накинувся на нього та почав наносити удари ножем по голові та обличчю. Чи був на той час живий батько, він не знав”, – зазначається у вироку.

Ланівчанина обвинувачували за двома статтями – за ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині та – за ч.2 ст.121 КК України – умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого.

“Відповідно до ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на 12 (дванадцять) років”, – йдеться у вироку.

Перейти до панелі інструментів