26.04.2024
Новини Промо

Оновлюємо дитячий гардероб – обираємо джинси, що не лежатимуть в шафі

Усім хорошим батькам хочеться, аби діти почувалися і виглядали не гірше за інших. Матусі з народження прагнуть вбрати своїх малюків якнайкраще. Хочуть, аби дочкам і синочкам було комфортно, тепло, але не спекотно. Джинси дитячі – це стильно та практично. Підбирати їх можна уже з піврічного віку.  

Аби куплені штани не лежали мертвим вантажем у шафі, а згодом, так і не одягнуті жодного разу, не перейшли у спадок дітям друзів, варто уважно поставитися до їх вибору.

Модель

Вибір дитячих джинсів треба починати з вибору фасону. Модель, що ідеально сидить на одному малюку, може виявитися незручною та некомфортною для іншого. Загалом усі вироби умовно поділяються на:

  • boot cut, що мають вільний крій та злегка розширюються в нижній частині;
  • regular, під якими розуміються звичайні прямі моделі;
  • skinny, що злегка звужуються в нижній частині;
  • slim, які є вузькими та щільно прилеглими до тіла.

Зважаючи на те, що діти дуже активні, зверніть увагу на boot cut і regular. Такі фасони ідеально підійдуть дитині будь-якого віку. До того ж малюкам варто вибрати модель на гумці, а старшим хлопцям – на ремені. У такому разі власник джинсів почуватиметься комфортно в будь-якій ситуації: під час прогулянки у візку або гри в пісочниці.

Колір

Зазвичай джинси синього кольору. Проте зараз виробники пропонують вироби широкої гами кольорів. У виборі можна орієнтуватися на стать дитини, її уподобання та колірне оформлення інших предметів одягу. Хлопчикам зазвичай подобаються джинси сірого, синього, білого, яскраво-жовтогарячого кольору, а також з камуфляжним принтом. Дівчинці, крім синіх, можна придбати будь-яку колірну гаму, починаючи з білих і закінчуючи фіолетовими.

Якість матеріалу

Кращі, звісно, вироби з натуральної бавовни. Це класичний варіант, який традиційно має попит. Щоб під час активних рухів дитина не відчувала дискомфорту, можна звернути увагу на джинси, пошиті з бавовни з невеликою кількістю еластану. Така тканина добре тягнеться під час носіння.

Шви та фурнітура

Неприпустимим є наявність жорстких швів, які можуть викликати відчуття дискомфорту в малюка. Всі застібки та декоративні елементи повинні бути надійно зафіксовані на тканині та не торкатися до шкіри дитини.

Ще кілька порад, аби не витратити гроші дарма

  1. Якщо є можливість – ідіть у магазин з дитиною. Завжди краще приміряти «на модель» та спитати – зручно їй чи ні, ніж гадати: підійде – не підійде.
  2. Якщо такої можливості немає – ретельно зніміть мірку: об’єм талії, об’єм стегон, довжина по внутрішньому боку ноги.
  3. Ніколи не купуйте «на зараз» – беріть на розмір більший, адже дитина швидко росте.
  4. Для зовсім маленьких обирайте широкі моделі з посадкою на талії на гумці – вони не повинні нічого стискати.
  5. Врахуйте пору року – для тепла оберіть джинси з більш тонкого деніму, для сезону весна-осінь – більш щільного. Але денім, а не синтетика – це обов’язково.
  6. Перевірте тканину «на линьку» – візьміть вологу ватну паличку та проведіть по джинсах. Якщо вона стала синьою – джинси будуть линяти.
  7. Ретельно огляньте шви: вони мають бути якісними, а сама тканина – м’якою, приємною на дотик. Перевірте фурнітуру: вона не повинна мати гострих краєчків.
  8. Для дівчаток часто обирають джинси з пайєтками, бісером, аплікаціями, вишивкою. Перевірте якість цього «тюнінгу»: відірвана бусинка може стати справжньою трагедією для маленької модниці.
  9. Якщо ви обираєте джинси для підлітка, треба врахувати модні тенденції, «фірмовість» і – для дівчаток – особливості фігури. Наприклад, модні зараз джинси з високою посадкою – не для гладких панянок, так само, як і потертості або великі накладні кишені.
  10. Обов’язково під час примірки попросіть дитину декілька хвилин походити по магазину, щоб з’ясувати, чи зручно їй у новому одягу.

Зробити вдалу покупку досить просто. Якщо підійти до питання уважно, джинси не просто гарно прослужать вашій дитині, а й приноситимуть задоволення.

Перейти до панелі інструментів