16.04.2024
Новини Промо

Як отримати рівень англійської B2 (Upper-Intermediate), і для чого він потрібний

Ступінь англійської під кодом B2 або Upper-Intermediate це та сама, на яку можна дивитися з двох сторін. З одного, вже є, загалом, досить знань, щоб спілкуватися з іноземцями більш-менш вільно, не відчувати ніяковості від того, що забув те чи інше слово. З іншого ж – неважко погодитись із твердженням, що все ще є, куди рости. Адже немає межі досконалості!

https://englishprime.ua/wp-content/uploads/2019/04/1-161-900x630.jpg

Фото – englishprime.ua

Що означає рівень англійської B2

Чи можна нормально жити з таким рівнем знань у англомовній країні? Так можна. Осягнувши рівень англійської B2, людина може без жодних проблем спілкуватися англійською та сприймати інформацію на слух, не впадаючи у ступор на перекладі. Винятків, звісно, ​​все ще вистачає. Але загалом повсякденні діалоги не викликають жодних труднощів.

Крім того, рівень «Вище середнього» може забезпечити отримання міжнародного сертифікату. Навіть якщо це не пряма мета навчання, але скласти однаково хочеться, важливо звернути увагу на те, який іспит потрібно складати для тієї чи іншої країни:

  • Америка і Канада – TOEFL;
  • Австралія, Великобританія, Нова Зеландія – IELTS.

Рівень знання англійської B2 відкриває перед учням найбільші перспективи, на які вони раніше не могли розраховувати. Цей ступінь можна порівняти з бакалавром в університеті. А вільний рівень говоріння на рівні носія – магістратура. Зупинятися на досягнутому чи рухатись далі – особистий вибір кожного.

Як визначити, що ви володієте англійською на рівні B2

Щабля Upper-Intermediate цілком достатньо, щоб спокійно вести роботу в міжнародній компанії англійською. Але що потрібно знати на рівні англійської B2? Справа в тому, що досягнутої планки може виявитися недостатньо для того, щоб уловлювати та правильно інтерпретувати всі тонкощі глибокого обговорення професійних тем.

Людина підкорила англійську B2, якщо на цьому щаблі:

  • легко висловлює власну думку, ділиться подіями та планами;
  • може без підготовки і майже без запинки обговорювати різні теми, не створюючи жодних незручностей для співрозмовників;
  • здатна розуміти контекст абстрактних та конкретних повідомлень, включаючи обговорення на професійну тему;
  • здатна скласти середньої довжини виразний текст на раніше незнайому тематику.

Як проходить навчання на рівні B2

Практичних занять на рівні англійської B2 тепер більше, студенти практикують отримані теоретичні знання у побутових ситуаціях. Розмовна мова стає складнішою. Для вираження думок тепер застосовуються фразові дієслова і більш хитромудрі граматичні конструкції.

По завершенню курсу учень зможе перестати ставити питання про те, який це рівень. Відтепер можна використовувати в мові складносурядні речення. Та й упевненості в собі додасться. Чи стане набагато легше формулювати думки не тільки усно, а й письмово. Стане простіше сприймати мову на слух і читати навіть великі тексти. Сприйняття аудіо та відео теж суттєво покращиться.

На даному етапі розвитку навчання буде насиченим і вимагатиме зосередженості, зусиль та великої віддачі. Тому важливо не втрачати орієнтації на результат і постійно практикуватися.

Термін навчання до рівня Upper-Intermediate

Темп вивчення студент завжди задає самостійно. Це залежить від формату навчання. Але в середньому, якщо рухатися від початкового рівня до B2, доведеться витратити близько двох років. Але що таке два роки, якщо стоїть чітка ціль. Однак якщо рівень учня вищий, то й часу піде менше. У середньому на повноцінне вивчення одного ступеня витрачається до 6-9 місяців. Але ці терміни також індивідуальні.

Як розвивати свої навички після рівня Upper-Intermediate

Якщо досягнутої планки недостатньо і є бажання продовжити навчання, є кілька корисних рекомендацій.

Як і у випадку з англійською граматикою, ті, хто вивчає мову, часто запам’ятовують набагато більше слів, ніж у результаті використовують на практиці. Тому вкрай важливо виходити із створеної зони комфорту, щоб практикувати ті самі слова та висловлювання, відкладені у «довгу скриньку». Така практика допоможе утримувати словниковий запас на підвищеному рівні.

У просунутому англійському Upper-Intermediate B2 на рівні вільного нерідко в розмовній мові застосовуються емоційно забарвлені вирази. Прийдеться вивчити велику їх кількість, щоб вистачило на всі випадки життя. Бажано практикуватися з носієм якнайбільше. Тільки так можна швидше навчитися використовувати нові знання на практиці, не замислюючись.

Часто перейти на новий рівень заважає читанню англомовних книг. Оскільки вони даються найпростіше. Щоб удосконалити свої навички читання, рекомендується відкласти книги та зайнятися вивченням журналів та газет. Або нові жанри літератури. Це дозволить урізноманітнити лексику.

Перейти до панелі інструментів