28.03.2024
Новини

Переселенця, який хотів незаконно втекти за кордон, шахраї “кинули” на 87 тис грн

Переселенця, який хотів незаконно втекти за кордон, шахраї “кинули” на 87 тис грн. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, – інформують у пресслужбі поліції Тернопільщини. 31-річний киянин сам поскаржився у поліцію, фактично, зізнавшись у своїх неправомірних намірах.

Як з’ясували правоохоронці, заявник тимчасово проживає на території Козівської громади. Чоловік шукав різні шляхи перетину кордону в умовах воєнного стану. На одному із сайтів натрапив на оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку начебто можуть виїхати за межі України. Незнайомець обіцяв за 1500 американських доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив і перекинув майже 50 тисяч гривень за послуги. Після того, як гроші опинилися у шахрая, він більше не виходив на зв’язок.

Попри це, киянин продовжував шукати інші способи виїзду за кордон. В одному із месенджерів знайшов ще одне оголошення. Незнайомець пропонував виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби. Ціна питання – 37 тисяч гривень. Заявник знову ж таки перерахував гроші на рахунок аферистів, які після отримання коштів припинили з ним спілкування.
Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство).

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.
Поліцейські застерігають: за використання відроблених документів передбачена кримінальна відповідальність.

Прикордонники, виявляючи факт підробки, одразу викликають на місце події поліцейських, які затримують ухилянтів і відкривають провадження за ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Санкція статті передбачає покарання до двох років обмеження волі.

Перейти до панелі інструментів