19.04.2024
Новини

У Кременецькій громаді хочуть заборонити діяльність московського патріархату

Про бажання заборонити у Кременці діяльність УПЦ (московського патріархату) повідомляє Міжфракційне депутатське об’єднання міської ради “Наша Кременеччина”. На найближчій сесії, засідання якої відбудеться орієнтовно у перших числах серпня, просять внести у регламент питання “Про заборону діяльності Української православної церкви (московського патріархату) на території Кременецької громади”.

Як повідомляє депутатка Кременецької міської ради Зоя Карп`юк,  готовий уже й проект рішення. Проте, ознайомитися з ним на офіційному сайті неможливо. У зв’язку з воєнним станом доступ до документів міської ради заблоковано.

Також Зоя Іванівна зазначає, що через воєнний стан регламент сесій місцеве самоврядування повинне узгоджувати з головою ОВА. А чи схвалить Володимир Труш розгляд церковного питання, невідомо. Так само, як і те, чи підуть на ризик прийняти схожі рішення в інших громадах Кременецького району.

У Православній церкві України повідомляють, що з моменту надання Томосу про автокефалію, 1200 парафій мп перейшли до ПЦУ.

Перейти до панелі інструментів