18.04.2024
Новини

У бою під Херсоном загинув студент ТНПУ

У бою під Херсоном загинув студент ТНПУ Сергій Коновалов. Про смерть захисника повідомляють у виші. Викладачі та студенти історичного факультету ТНПУ ім.В.Гнатюка, уся університетська спільнота глибоко сумують з приводу непоправної втрати – загибелі у боях під Херсоном студента IV курсу.

Сергій був активним у громадському житті Одеси, свого рідного міста, ще з початку 2014 р. під час протистояння в Одесі проросійським силам, йому тоді було 13. Як згадують друзі Сергія, ще тоді “його було неможливо змусити сидіти вдома і не боротись за Україну. Він постійно рвався бити бойовиків, його важко було стримувати не йти у перші ряди. Його було не зупинити”.

Пізніше він активно продовжував в Одесі боротьбу проти агресора, згодом пішов на фронт, спочатку як доброволець у головному штабі ДУК ПС, згодом у ЗСУ, в 10-ій Гірсько-штурмовій бригаді. Паралельно навчався на історичному факультеті.

“Вчора Сергій загинув, захищаючи Україну. Як справжній воїн…
Сумуємо… Один з останніх дописів Сергія:

“Спіть спокійно, брати мої по зброї.. Кожна смерть на цій Великій визвольній війні не даремна, кожна смерть у бою – жертва на вівтар Свободи, кожна смерть – цеглина у фундамент Незалежності. Павші у бою, Ви навіки овіяні Славою і пам’ятатиме світ українських Героїв довічно”…

Перейти до панелі інструментів