20.04.2024
Новини

Тернопільський полісмен розповів, як перевозив “вантаж”, що врятував життя

У Тернопільській поліції розповіли, як старший сержант Руслан Попіль зізнається перевозив незвичний «вантаж». Від того наскільки оперативно він впорається із завданням залежало життя людини. Попри хвилювання правоохоронцю все вдалося. Завдяки йому та команді лікарів 38-річний чоловік отримав шанс на життя.

Читайте також: У Тернополі вперше провели операцію з пересадки серця

У трансплантології надважливо все, але найперше завдання – вчасно транспортувати орган. У цьому команді фахівців зі столичного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова та Тернопільської обласної клінічної лікарні допоміг поліцейський водій.

Транспортування донорського органу з Чортківської міської лікарні, де відбулась експлантація серця, до обласного медичного закладу здійснювалося службовим автомобілем тернопільської поліції за кермом якого перебував поліцейський водій Руслан Попіль.

«Для мене це перший в житті досвід транспортування донорського органу, – розповідає старший сержант. – Хвилювання було таке, що словами не передати. Здавалося, звична справа – їхати за кермом автомобіля, але думка, що і від тебе, до певної міри, залежить порятунок людського життя – відчуття, якого не описати. Це потрібно було зробити у найкоротші терміни. Як пояснили мені лікарі, було лише три години, аби встигнути зробити все необхідне і тим самим дати шанс людині на життя».

З надважливим завданням упоралися всі, і сьогодні, зі слів медиків, пацієнт з «новим» серцем почувається добре.

Перейти до панелі інструментів