16.04.2024
Новини Оперативно

Представився поліцейським: у Теребовлі шахрай викрав плазмовий телевізор

До співробітників Теребовлянського відділення поліції надійшло повідомлення від жителя Теребовлі про те, що невідома особа, представившись дільничним офіцером поліції, зайшла до його помешкання та винесла звідти плазмовий телевізор. Про це повідомляють у пресслужбі Нацполіції Тернопільської області.

Як з’ясували поліцейські, на момент події вдома перебувала дружина заявника. Незнайомець відрекомендувався працівником поліції та показав жінці нібито посвідчення. Відтак зайшов всередину квартири. Допоки жінка пішла до іншої кімнати, зловмисник прихопив телевізор та зник.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу афериста. Ним виявився 40-річний житель Іванівської громади. Чоловік вже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців – раніше був судимий за майнові злочини.

Чужий телевізор у нього вилучили. З’ясувалося, документ, які він пред’явив потерпілій, – водійське посвідчення.

Зловмиснику поліцейські інкримінують вчинення шахрайства та самовільне присвоєння звання службової особи. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 та ч.1 ст.353 Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють причетність чоловіка до інших злочинів на території обслуговування.

Правоохоронці радять жителям області не довіряти незнайомцям та не впускати їх до помешкань. Завжди варто уважно перевіряти документи та надану незнайомцями інформацію. У випадку, якщо ви потерпіли від злочину, не зволікайте та телефонуйте на лінію 102.

Перейти до панелі інструментів