29.03.2024
Новини Оперативно

Стало відомо, скільки ракет залишилося в росії, щоб бомбардувати Україну

Росія дедалі частіше запускає по Україні старі радянські ракети Х-22. Використовувати такі неточні ракети – це воєнний злочин, який спричинює багато жертв серед мирного населення. Скільки яких ракет залишилося в Росії та чого очікувати, пояснює Forbes.

Ракета Х-22 завдає більше руйнувань, ніж інші ракети РФ. Але вони мають точність від кількох сотнів метрів до кілометра.

Та це не усі ракети, які є в Росії. На початку війни країна мала на озброєнні 7 тисяч ракет середньої та ближньої дальності. Невисокоточні ракети Х-22, Х-22 та інші складають майже половину з них.

З початку війни Росія частіше використовувала ракети “Калібр” і ракетні комплекси “Іскандер”. Схоже, в рф не розраховували на тривалу війну і використовувала ці ракети дуже активно (загальний їх запас був 2-3 тисячі одиниць).

Потім російська армія почала застосовувати старі радянські ракети 80-х років Х-59. Проте вони досить точні.

Росія вже витратила близько 3000 ракет для ударів по Україні. Експерти вважають, що “калібрів” та “іскандерів” залишилося небагато. Це підтверджує той факт, що росія використовує не лише старі, радянські ракети, але нові та дорогі. Наприклад, протикорабельні ракети П-800 “Онікс”, одна одиниця якої коштує 1 млн доларів.

Якщо це правда, то у росії залишилося приблизно 2 тисячі ракет старих зразків. Їх вистачить ще на кілька місяців бомбардувань, але вони можуть призвести до набагато більших жертв серед населення.

Перейти до панелі інструментів