28.03.2024
Новини

У Кременці виправдали чоловіка, якого звинувачували у пропозиції хабаря начальнику поліції: деталі справи

Цю справу у суді розглядали два роки, а обвинуваченому “світило” до 5-ти років в’язниці. Як стало відомо “Терміново”, чоловіка звинуватили у тому, ніби він пропонував хабаря начальнику райвідділку поліції.

Подія трапилася понад два роки тому. Після того, як авто кременчанина потрапило в ДТП (без його участі), він прийшов до районного відділку поліції, аби забрати транспортний засіб. У розмові з правоохоронцями запитав – що має зробити для цього. Проте полісмени, ймовірно, по-своєму зрозуміли запитання чоловіка та розцінили його, як пропозицію хабаря.

  • Справа була досить непростою. Та, як вдалося з’ясувати та довести під час судових засідань, мого підзахисного провокували на певні дії та висловлювання. Сам він не мав наміру пропонувати неправомірну вигоду правоохоронцям, – каже захисник Віталій Сідоров.

7 липня 2022 року Кременецьким районним судом Тернопільської області виправдано обвинуваченого за ч. 3 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) у зв’язку із відсутністю складу злочину.

Згідно з повідомлення про підозру обвинувачений перебуваючи в кабінеті начальника поліція пропонував останньому незаконну винагороду за повернення автомобіля, який перебував на арештмайданчику.

Вироком суду встановлено, що належних та допустимих доказів, які б підтверджували факт пропозиції незаконної винагороди досудовим розслідуванням не здобуто, а наявні у матеріалах провадження докази є недопустимі. Рішення суду не набрало законної сили, – зазначає адвокат Віталій Сідоров.

Перейти до панелі інструментів