20.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Історія 18-річного Федора з Чортківщини вразила відомого блогера Олександра Заліска: тепер про юнака знає уся країна

Історія 18-річного Федора Горпинича з с. Білобожниця, що на Чортківщині, тягне щонайменше на драматичний фільм. Але його життя – не кіно, а реальність, яку важко уявити у 21 столітті. Юнак із багатодітної родини, де окрім нього ще 14 дітей. Троє його братів зараз захищають країну. Сам Федір здобув фах зварювальника і шукає роботу. Адже добре пам’ятає, як його лупили ремнем за зайвий шматок хліба. Зараз у родині прийнято їсти лише раз на день.

Навряд чи про це хтось колись дізнався б, якби днями, “голосуючи” на дорозі, молодому чоловікові не пощастило б сісти у авто відомого, скандального блогера Олександра Заліска. Саме він поділився історією юнака, яку за один день дізналися уже майже 400 тис його підписників.

40 км пішки від Білобожниці йшов Федір, доки йому аж у Дружбі не зупинився Олександр. З дому хлопець вийшов о 5 ранку, а в авто сів о 15.00.

“Ви знаєте, що я завжди «за» когось підвезти, коли їду кудись. Мені то приємно. Бо колись, коли я був без авто, пам’ятаю свої емоції радості, коли мені хтось зупинявся. Вчора в дорозі на Рівне підвіз хлопця, і виявилось, що він з багатодітної сім’ї. Але те, що він розповів далі, мене вразило… Він сказав, що їсть тільки раз в день. Він не має мобільного телефона, бо недавно свій здав в ломбард, тому що потрібні кошти… Щоб подзвонити до свого брата, він попросив мій телефон і з листочка передруковував номер телефону…

Я деякий час не міг зрозуміти, що це все правда. Ступор. Таке можливо у 21 столітті? Потім запитав, чи голодний він. Відповідь була «я їв о 5 ранку. Потім 40 км ішов пішки, і тоді уже ви мене підібрали. Дуже хочу пити…».

 

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ОЛЕКСАНДР ЗАЛІСКО (@o_zalisko)

Було приємно пригостити Федора їжею на заправці. Також зібрав йому пакунок з собою: сендвіч, печиво, сік, снікерс).

Уже в Рівному пішли вечеряти в ресторан. Я не можу передати свої емоції, як приємно робити свято для людини, бачити її радість і щастя.

На прощання невеличка фінансова допомога і дружнє рукостискання. Нехай у Федора все буде добре! І в його сім’ї, а також в його братів, які (троє) зараз в ЗСУ захищають нас!

Добро робити просто. Навіть коли не плануєш цього. Давайте робити добро частіше!”, – закликає Олександр.

Перейти до панелі інструментів