19.04.2024
Новини Оперативно

Плавучі авто та повалені дерева: на Тернопільщині злива наробила лиха (оновлено)

Нетривала злива, яка пронеслася Тернопільщиною сьогодні по обіді, наробила лиха не лише в обласному центрі. Про клопоти пов’язані з негодою, про яку попереджали синоптики,  повідомляють й у районах. 

“У місті комунальні служби та рятувальники працюють над усуненням наслідків негоди. Зокрема, розчищають території від дерев та гілок, що впали, також прочищають елементи водовідвідної системи та дощепримальні, оскільки за лічені хвилини у місті випала практично місячна норма опадів.

Система водовідведення та діючі колектори у місті прочищені та справні, проте вони не розраховані на таку аномальну кількість опадів, що випала за короткий час”, – інформують у Тернопільській міській раді.

У Кременці у комунальників теж буде чимало роботи. Мало того, що після кожного дощу з пагорбів стікають гори піску та каміння, то просто у центрі міста навіть попадали дерева.

У Тернополі на просп. Злуки, для буксирування автомобіля, що вимушено припинив рух на підтопленій ділянці, залучався черговий караул 3 ДПРЧ 3 ДПРЗ Головного управління.

В с. Трибухівці Трибухівської ТГ Чортківського району, вул. Грушевського, відбулось підтоплення погребу на території приватного домогосподарства. На дану подію для відкачування води залучався черговий караул 9 ДПРЧ 4 ДПРЗ Головного управління. Відкачано 3 м.куб. води.

У м. Тернопіль, вул. Шашкевича, відбулось падіння дерева в дворі багатоквартирного будинку, внаслідок чого виникла загроза його падіння на перехожих. На порізку дерева залучався черговий караул 1 ДПРЧ 1 ДПРЗ Головного управління.

На вул. Липова, відбулось падіння дерева на легковий автомобіль. На порізку дерева залучався черговий караул 1 ДПРЧ 1 ДПРЗ Головного управління, – повідомляють у ГУ ДСНСУ Тернопільщини.

Перейти до панелі інструментів