28.03.2024
Новини

Годинник на Чортківській ратуші зазвучав по-новому

Унікальний звуковий механізм годинника на одній із ратуш Чорткова відремонтували. Мелодії чутно лише вдень з 8:00 до 22:00, щоб звуки не заважали людям уночі. Ремонтував механізм спеціаліст із Львова Олексій Бурнаєв – кандидат фізико-математичних наук, доцент, член комітету підтримки Європейської асоціації межових годинників у курантів C.E.C.H., – повідомляють у Чортківській міській раді.

“Ви ж знаєте, що Чортків – чи не єдине місто у Європі, де їх аж дві?! Тепер кожні п’ятнадцять хвилин на площі Героїв Євромайдану лунає мелодія дзвонів. Цікаво, що це звуки із дзвіниці самої Софії Київської. А о 12:00 годині звучить фрагмент пісні «Ой, у лузі червона калина».

До слова, механізм годинника – це повністю розробка самого пана Олексія. Встановив його годинникар на ратушу у 2005 році. Декілька років тому, через грозу поламалася музична система годинника. Вона була старих зразків, майстру довелося виготовляти нову. Тепер на ратуші встановлений годинниковий механізм 5 покоління та музичний механізм останнього”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів