29.03.2024
Новини

Розпочинати навчання очно чи ні: у Тернополі точаться дискусії

У Тернополі точаться жваві дискусії щодо того, розпочинати навчальний рік у школах очно чи продовжувати дистанційно. Адже влада дала вказівку підготувати до навчального року укриття в навчальних закладах на випадок повітряної тривоги. 

Разом з тим, багато батьків школярів виступають проти очного навчання. Про це говорять у місцевих спільнотах та шкільних групах у месенджерах.

На це відреагував міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Я отримую багато ваших повідомлень щодо навчання дітей у школах. Зараз складно прогнозувати, як буде розвиватися ситуація далі.

Але я можу сказати точно: ризикувати життями дітей ніхто не буде. По-перше, навчатися дитині дистанційно чи в класі (за умови, що діти повернутися за парти у школи) – вирішувати будуть батьки дітей.

Щоб продовжити навчання дистанційно, достатньо буде написати заяву на ім’я директора. По-друге, спеціальна комісія обстежує захисні укриття шкіл і згодом надасть свої висновки. Ми не будемо оголошувати їх публічно. Директор школи повідомить батькам про стан сховищ. УВАГА! Кошти на захисне укриття батькам здавати не потрібно! Якщо вам відомі такі випадки, напишіть мені – https://t.me/Nadal_Online_bot”, – переконує очільник міста.

Перейти до панелі інструментів