29.03.2024
Новини Промо

Як змусити гроші працювати на вас?

Мабуть, немає у світі людини, яка б ніколи не чула фрази про те, що “гроші повинні працювати”. Проте, втілюють цю фразу у життя лише одиниці. Більшість людей спершу задовольняються свої першочергові потреби і лише після цього починають думати над тим, як би вигідно вкласти власні фінанси. 

Основні правила інвестування

Фінансово грамотні люди постійно шукають шляхи отримання максимального пасивного доходу. Досягти цього можна через інвестування. Сьогодні відомо багато інвестиційний способів вкладання коштів. Наприклад, вкладати фінанси можна у цінні папери, золото, фондові ринки. Не такими надійними, проте, не менш популярними способами інвестування є азартні ігри (онлайн казино пропонують початківцям вигідні вітальні бонуси, безкоштовні фріспіни, бонуси на день народження, які роблять ігровий процес ще прибутковішим) та криптовалюта (судячи з останніх тенденцій даний інструмент скоро втратить свою актуальність). 

Проте, перед тим, як здійснювати фінансування, необхідно проаналізувати інвестиційний ринок, його тенденції та шляхи розвитку, а також основні правила грамотного інвестування:

  • вкладати останні гроші не можна (інвестування повинно здійснюватись за рахунок відкладених коштів, які ви не використовуєте на першочергові потреби);
  • не можна вкладати великі суми в один і той же інструмент (диверсифікуйте ваші інвестиції, тобто, тримайте кошти у різних джерелах);
  • не забувайте про ризики та ретельно їх аналізуйте перед інвестиціями.

Початківцям важливо також використовувати офіційні та перевірені джерела для навчання, а для співпраці обирати лише надійних ліцензованих брокерів.

Куди вигідно вкладати кошти?

Перспективними напрямами інвестування, які дозволять отримати максимальний дохід у 2022 році залишаються:

  • цінні папери, які можна перепродати чи отримувати вигоду за дивідендами;
  • акції біржових фондів дозволяють вкладати мінімальні суми та отримувати стабільний дохід у майбутньому;
  • приватний бізнес також дозволяє вкладати невеликі суми (дольова участь) та отримувати щомісячний дохід;
  • дорогоцінні метали, зокрема золото (його вартість постійно росте, що гарантує непоганий дохід у довгостроковій перспективі);
  • стартапи (інтернет проекти дозволяють отримувати дохід практично відразу, проте, дана інвестиція є дуже ризикованою).

А ось вкладати кошти у нерухомість та банки спеціалісти не радять, адже, 2022 рік важко назвати стабільним у економічному плані. Відсотки за депозитами у банках невисокі, а в умовах теперішньої кризи вони навіть не покриють річну інфляцію. Що стосується ринку нерухомості, то інвестувати в нього можна лише у великих містах-мільйонниках. Проте, у 2022 році така інвестиція навряд чи окупиться.

Перейти до панелі інструментів