28.03.2024
Новини

«Я – українець, батько туркмен…»: на війні загинув поет з Тернопільщини Назар Мялікгулиєв

Тернопільщина знову втрачає на війні кращих своїх синів. Загинув поет-романтик, справжній воїн, який з 2014 року захищав Україну, Назар Мялікгулиєв. Вдовою залишилася молода дружина Галина, без батька – троє діток. 

“Вічна пам’ять та царство небесне Герою України! Молодий поет-романтик, який став справжнім воїном, Назар Мялікгулиєв з 2014 року захищав Україну та усіх нас від московитських орків.
Шануємо, пам’ятаємо, любимо, сумуємо та безмежно дякуємо зачин!”, – пишуть у ГО “Теребовлянська вежа”.

Брат Назара, Арслан, також військовий. Батько хлопців, етнічний туркмен Курбангельди Мялікгулиєв, служив строкову службу в українському Криму. Там і познайомився з майбутньою дружиною, молодою мешканкою Тернопільщини, яка проходила стажування на військовому заводі, і після його звільнення в запас молоде подружжя переїхало з Балаклави на Тернопільщину, – розповідає Армія Inform.

У шкільні роки Назар захопився поезією. Писав вірші й збирав гроші на видання збірок. У 2011-му світ побачила перша, яку автор назвав «Критик». У 2014-му видав другу — «До народу».

Закінчивши школу, Назар років вісім працював у лісництві. З перервою на військову службу — у 2008–2010 роках служив за контрактом у ракетній бригаді. Спочатку був механіком-кулеметником, згодом — механіком тактичних ракет.

Ще у школі я писав про те, що війна неминуча. Все життя мріяв служити у війську й чомусь завжди знав, що буде війна, — розповів Назар.

Задовго до анексії Криму юнак написав такі рядки:

Великої політики — я в’язень,

Зате великого народу — син.

І двоголовий орел не заставить,

Щоб на коліна я встав перед ним!

Перейти до панелі інструментів