19.04.2024
Новини Промо

Авторозбірки – де знайти і чи варто купувати на них запчастини?

Будь-який автомобіль через деякий час потребує ремонту. Несправну деталь потрібно замінити на робочу. Простий шлях – купити нову деталь. Але її вартість може бути суттєвою. Якщо модель не популярна на Україні, чи стара, то знайти нові запчастини бути складно. Розв’язати вказані проблеми здатна деталь, яка була у вжитку, але зберегла свої робочі властивості.

Що таке авторозбірка?

Б/в деталі можна придбати з рук, або на авторозбірці. Останній варіант має переваги. Авторозбірка – це склад вживаних запасних частин. Його власники самостійно розбирають автомобілі, або займаються викупом.

Асортимент подібних складів може бути дуже широким. Знайти можна від комплектуючих в салон до деталей двигуна. На території України працює велика кількість авторозбірок. Деякі з них представлені невеликими гаражами, інші займаються продажом сотень та навіть тисяч найменувань.

Якщо потрібна авторозбірка Фольксваген у Львові, або у любому іншому місті Укрвїни, то достатньо ввести відповідний запит на Запчасть.com.ua. Також можна скористатися сервісами, які об’єднують в собі інформацію про наявність певних запчастин одразу у декількох продавців.

Переваги купівлі вживаних запчастин

Перша перевага автомобільних розбірок – ціна. Автовласники купляють б/в комплектуючі для економії. Авторозбірку можна сміливо зрівняти з магазином по продажу одягу секонд-хенд. Вона дозволяю віднайти якісну та унікальну річь по ціні, яка може бути меншою від «магазинної» у декілька разів.

Автомобільна розбірка – це чудова можливість придбати оригінальну деталь. Навіть у вживаному стані вона здатна пропрацювати не один місяць. Багато оригінальних б/в запасних частин мають ресурс, який більше, чим у нових аналогів. На авторозбірці можна віднайти запчастині «колір» у «колір», що дуже корисне при пошуку деталей кузову.

Недоліки авторозбірок

Купівля деталей на розбірці автомобілів передбачає свої мінуси:

  1. Вибір запчастин б/в обмежений. Не завжди вдається віднайти потрібну деталь.
  2. Відсутність гарантій. На багато бувших у вжитку запасних частин гарантія не розповсюджується, або її термін мінімальний.

Не усі авторозбірки є порядними. Ймовірність придбати неробочу деталь доволі велика. Щоб мінімізувати ризики, потрібно ознайомитись з репутацією продавця. Авторозбірка повинна мати офіційну реєстрацію, видавати чек. Запчастину варто детально оглянути на цілісність перед оплатою.

Перейти до панелі інструментів