28.03.2024
Новини

Залізний Порт: як сьогодні виглядає один з улюблених українських курортів. Відео

У соцмережі показали, як сьогодні виглядає один із найулюбленіших українських морських курортів. Вражаюче відео порожньої набережної у Залізному Порту, що на Херсонщині, поширили у місцевій спільноті.

У коментарях всіляко висловлюють підтримку місцевим мешканцям та бізнесменам. Люди діляться спогадами з попередніх сезонів.

“Потерпіть ще трішки. Скоро будемо визволяти! І ми Обов’язково ПІСЛЯ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ до вас приїдемо”, – пише Таня Перегуда.

“Як шкода, там просто суперово відпочивати. Були і не раз”, – пригадує Інна Лазоряк.

“Все буде Україна! Дуже сумуємо, але обов’язково зустрінемось”, – коментує Ленуся Красинская.

Варто зауважити, що причорноморські курорти на Херсонщині користувалися неабиякою популярністю й у тернополян.

1700 закладів відпочинку — від маленької садиби до великих готельних комплексів. 12 курортних населених пунктів на узбережжі Чорного і Азовського морів. 200 кілометрів піщаних пляжів, Олешківські піски, Асканія Нова, рожеві озера — каже віце-президент регіональної туристичної організації “Туризм Херсона” Микола Шаповал. Він називає Херсонщину найпотужнішим з точки зору ресурсів та можливостей регіоном.

“Вся курортна територія, всі курорти узбережжя Чорного і Азовського морів захоплені, в окупації і на даний час адекватна туристична діяльність тут неможлива”, — каже він. — Немає свободи переміщень, немає можливості вибудувати логістичні ланцюжки. І найголовніше, що поряд знаходяться військові чужої країни. Вбивають наших людей”.

На думку Шаповала збитки туристичної сфери вимірюються десятками мільйонів: “8 мільйонів гривень сплачувалось тільки туристичного збору. Збитки будуть надзвичайно величезними. Особливість нашого курортного узбережжя — короткий сезон. Це спричиняло високі ціни, за які нам завжди дорікали. Не факт, що після деокупації протягом перших декількох років такі ціни зможуть покрити збитки”.

Перейти до панелі інструментів