28.03.2024
Новини

Вінки з могил пливуть рікою: на Чортківщині забруднюють іхтіологічний заказник

Пам’ятку природи – іхтіологічний заказник “Касперівсько-Городоцький” забруднюють на Чортківщині. Прибираючи могили на місцевому кладовищі, увесь непотріб люди скидають просто у річку Серет. Про це розповідають у місцевій спільноті

Жителів, чиї родичі поховані на згаданому цвинтарі, закликають користуватися спеціально відведеним місцем для сміття, не купувати пластикових квітів, а також влаштувати у заказнику благоустрій власними силами.

“На кладовищі у Касперівцях гарно прибрано. Поруч несе свої води мальовнича річка Серет. Дуже прикро, що все сміття з кладовища скидається прямо в річку, а далі воно пливе по Серету до Дністра, залишається по берегах у сусідніх селах. В чім їх вина, що їхні береги встелені непотребом. Прохання: виносити все сміття з кладовища на “виділену” площадку біля входу, звідки згодом все вивозити на сміттєзвалище. Заліщицька ОТГ має фінансову можливість це організувати разом зі старостинським округом. Вже давно потрібно перейти з мертвих пластикових вінків, букетів на живі квіти, як це роблять в інших селах. А жителям по совісті треба зібратись на суботник і вибрати все сміття з берега Серету — пам’ятка природи Іхтіологічний заказник “Касперівсько-Городоцький”, – пише Петро Площанський.

Перейти до панелі інструментів