29.03.2024
Новини

У Тернополі прощаються зі знаним режисером Орестом Савкою

У Тернополі попрощаються зі знаним режисером, актором, громадським діячем Орестом Савкою. В останню путь видатного земляка проведуть завтра, 17 червня. Про смерть Ореста Івановича повідомила його донька Мар`яна. Митцю було 83 роки.

“Легкого лету тобі, мій найдорожчий у світі татку! Ти був світлом і залишишся ним назавжди!
Дякую тобі за кожен прожитий день поруч з тобою.

Я навчилася в тебе, як ні в кого іншого, найважливіших речей: любити свою країну, любити людей, ніколи не здаватися, не боятися бути собою, віддаватися своїй справі до кінця.
Ти був неповторним. Справжнім бійцем.

Нехай твоя зірка ніколи не згасає. Люблю тебе безмежно”, – пише Мар`яна Савка.

Довідка:

Орест Іванович Савка народився 10 березня 1939 року в селі Крогулець, Гусятинського району , Тернопільської області.

Орест Іванович вищу освіту здобув на режисерському факультеті Київського інституту культури, свою режисерську кваліфікацію вдосконалював у Київському та Московському інститутах підвищення кваліфікації працівників культури, а також у відомих майстрів театру і кіно — Георгія Товстоногова, Олега Єфремова, Марка Донського, Ігоря Ільїнського, Михайла Ромма, Федора Верещагіна, Ріми, Степаненко, Ярослава Геляса, Едуарда Мірошника, Генадія Макарчука.

Творче життя О. Савка присвятив дуже складній справі — розвитку аматорського театрального мистецтва, донесенню засобами театру високих моральних, культурних цінностей до глибин провінційного життя.

Перейти до панелі інструментів