19.04.2024
Новини Скандал

Догани замість привітань до професійного свята: медики Кременецької лікарні звертатимуться до суду

У той час, коли на Тернопільщині медиків вітають з професійним святом, яке відзначають завтра, 19 червня, у КНП “Кременецька опорна лікарня” дехто з працівників колективу отримує своєрідні “відзнаки”.

Напередодні свята слова подяки від адміністрації лікувального закладу та місцевої влади почули й місцеві медпрацівники.

Читайте також: Реальна проблема чи надуманий конфлікт: оцінку роботі Кременецької опорної лікарні дадуть пацієнти та незалежний аудит

Як медики Кременецької лікарні вимушено переходили на 0,75 ставки. Аудіозапис

“У КНП “Кременецька опорна лікарня” вітали працівників із прийдешнім професійним святом – Днем медичного працівника! До вітань долучились голова Кременецької РДА Віталій Кудлак, Кременецький міський голова Андрій Смаглюк із заступниками та голова Кременецької районної ради Світлана Кебалюк.

“Адміністрація КНП “Кременецька опорна лікарня” щиро вітає колектив лікарні із професійним святом! Бажаємо кожному з вас наснаги, професійного розвитку та кар’єрного росту! Хай робота приносить задоволення, а ми завжди старатимемось забезпечувати вам гідну заробітну плату! Дякуємо за вашу надзвичайно важливу працю!”,йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуку.

Проте, пощастило не усім. Двоє лікарів та чотири медсестри Кременецької опорної лікарні напередодні професійного свята отримали догани за результатами службового розслідування. Рішення керівництва лікарні вони вважають несправедливим та кажуть, що звертатимуться до суду, аби скасувати дисциплінарне стягнення.

 

Медики уже сконтактували з адвокатом, який представлятиме їхні інтереси у суді.

“До мене справді звернулися працівники Кременецької опорної лікарні. Будемо оскаржувати отримані ними догани. Остаточну оцінку правомірності дій адміністрації медзакладу, звісно, дасть суд. Проте, як правозахисник переконаний, що приводи для дисциплінарних стягнень у цьому випадку, є безпідставними та надуманими. Наразі зібрали усю необхідну документацію, надіслали запити про інформацію до адміністрації лікарні.

Скарг від пацієнтів на лікарів, які отримали догани, за роки їхньої роботи немає. Разом з тим, на них відкривають якісь незрозумілі кримінальні справи, що “шиті білими нитками”. У діях адміністрації вбачається не бажання покарати працівників, які, начебто, порушили трудову дисципліну, а звести якісь особисті рахунки з незгідними з політикою керівництва”, – каже адвокат Олександр Кушка.

Ці ж слова підтверджують лікарі-травматологи, яких напередодні професійного свята “відзначили” доганами. Та опускати рук молоді фахівці не збираються. Разом з адвокатом встановлюватимуть справедливість у суді.

Про подальший розвиток подій навколо Кременецької опорної лікарні та рішення суду читайте згодом на “Терміново”.

Перейти до панелі інструментів