29.03.2024
Новини

Президент відреагував на обстріл Чорткова

За версією пропагандистських російських ЗМІ, у Чорткові чотирма ракетами зруйнували великий склад протитанкових ракетних комплексів, переносних зенітних ракетних комплексів і артилерійських снарядів із США та Європи. Насправді 4 крилаті ракети типу «Калібр», загальна вартість яких орієнтовно 26 млн доларів, призвели до травмування 23 людей. Серед них 12-річна дівчинка з Харкова. Її родина на початку війни переїхала на Тернопільщину, – повідомляють у Чортківській міській раді.

Також інформують, що внаслідок вибуху, на щастя, немає загиблих. 11 людей госпіталізовано, їхньому життю нічого не загрожує. Рятувальники продовжують розбирати завали. Протягом дня працювали 5 груп, які обстежували будинки, магазини та інші об’єкти інфраструктури, фіксуючи усі руйнування.

Після обстеження експертами стану двох будинків, котрі найбільше постраждали внаслідок вибуху, людям дозволили зайти та забрати свої найважливіші речі. Комунальні служби Чорткова вже допомагають місцевим мешканцям заклеювати розбиті вікна плівкою, у першу чергу – літнім та одиноким людям.

Російські пропагандистські ЗМІ повідомили про успішний запуск ракет «Калібр» по Тернопільщині. За їхньою версією у Чорткові знищили чимало американської військової техніки та зброї. У місті відновили електро- та водопостачання, майже всюди відновлено газопостачання.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на вибухи у Чорткові, зазначивши, що чергові звірства російської армії «не мали жодного тактичного чи стратегічного сенсу».

“Не було жодного тактичного або стратегічного сенсу в цьому ударі. Як і в абсолютній більшості інших російських ударів це терор, просто терор. Серед постраждалих є дівчинка, їй 12 років, вона з Харкова, вона поїхала в Тернопільську область, щоб врятуватися від російської армії. Саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття Росії у світі. Не Петро I, не Лев Толстой, а діти, поранені і вбиті російськими ударами”, – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

Перейти до панелі інструментів