16.04.2024
Новини

На Тернопільщині впіймали двох наркоторговців, їм “світить” по 10 років в’язниці

На Тернопільщині судять двох наркоторговців. Це 39-річний кременчанин та 35-річний мешканець Тернополя. Одного зі зловмисників обвинувачено ще й у незаконному зберіганні бойових набоїв, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 39-річного жителя Кременецького району, якого обвинувачено у незаконному збуті наркотичних речовин, а також зберіганні боєприпасів та 35-річного тернополянина, котрому оголошено підозру за незаконну реалізацію психотропних речовин, слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області скерували до суду.

Під час досудового розслідування встановили, що кременчанин, котрий раніше вже мав проблеми із законом за наркозлочини, спільно із жителем обласного центру, – раніше судимим за майнові злочини, організували збут особливо небезпечної психотропної речовини – амфетаміну.

Розуміючи злочинність своїх дій, зловмисники всіляко маскувалися: зустрічі з клієнтами проводив тернополянин, роль «постачальника» товару взяв не себе кременчанин, амфетамін зберігали в орендованому гаражному приміщенні на території кооперативу.

Під час санкціонованих обшуків у тернополянина було виявлено та вилучено амфетамін, марихуану, а також понад триста бойових набоїв.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 ст.307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб) КК України. До «послужного списку» тернополянина додалася ще й стаття 263 (частина 1) Кримінального кодексу – придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів