28.03.2024
Новини

У Тернополі СБУ затримала росіянина, який збирав інформацію про об’єкти інфраструктури

Служба безпеки України викрила громадянина РФ, який напередоднi повномасштабного вторгнення росiйських вiйськ в Україну прибув у обласний центр для вiдслiдковування ситуацiї довкола об’єктiв критичної iнфраструктури мiста. Про це повідомляють в Управлінні Служби безпеки у Тернопільській області.

Iноземець поселився у Тернополi пiд виглядом пересiчного мiгранта, намагаючись не привертати до себе уваги мiстян. Пiд час пiших прогулянок вiн розробляв маршрути, якi б надавали йому можливiсть здiйснювати приховану вiдеозйомку важливих транспортних вузлiв. Вiдзнятi вiдеоматерiали росiянин планував передавати через мережу Iнтернет своїм зв’язковим у РФ.

Оперативники спецслужби своєчасно викрили намiри росiянина та запобiгли його можливим спробам здобути розвiдданi для ворожої розвiдки.

Також спiвробiтники СБУ встановили, що зловмисник пiсля прибуття в Україну регулярно телефонував громадянам країни-агресорки, якi обґрунтовано пiдозрюються у спiвпрацi з ФСБ РФ.

Зважаючи на вiдмову росiянина вiд реалiзацiї своїх намiрiв, а також добровiльну передачу СБУ важливих даних щодо офiцерiв ворожої спецслужби, Службою безпеки ухвалено рiшення про його примусове видворення з України та заборону в’їзду до нашої держави.

Перейти до панелі інструментів