28.03.2024
Новини

Захисник з Тернопільщини отримав почесну місію на Міжнародному Краківському кінофестивалі

Захисник з Тернопільщини отримав почесну місію на Міжнародному Краківському кінофестивалі. Ярослав Гавянець представив фільм “Синдром Гамлета”. Кінострічка отримала перше місце, – повідомляють у Тернопільській ОВА.

Стрічку польської режисерки Ельвіри Невія та Пйотра Росоловського творці закінчили незадовго до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Фільм розповідає про групу молодих людей, що готують виставу, “в якій Шекспір говоритиме мовою власних сумнівів, страхів і мрій”.

Це пов’язане з різним досвідом “покоління Майдану”. Одні люди переживають травми після повернення з війни на Донбасі, інші стикаються з питаннями, що насправді є в українській боротьбі та як має змінитися їхня країна.

“Дивом вдалося вирватися на кілька днів за кордон та представляти фільм про молоде українське покоління в умовах війни на Міжнародному Краківському кінофестивалі. Виступив перед провідними Європейськими кінематографістами з проханням говорити про війну в Україні та необхідність допомагати до повного розгрому росії. Наш фільм “Синдром Гамлета” здобув золото. Дякую Piotr Rosolowski та Elwira Niewiera за те що запросили в проект, і всій нашій команді за чудовий та глибокий фільм”, – ділиться враженнями військовий.

Перейти до панелі інструментів