18.04.2024
Новини

В Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

Сьогодні, 4 червня, в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф. З початку нападу росії на Україну на території Донецької та Луганської областей загинули більш як 240 дітей, ще 56 пропали безвісти. Дістали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України, – повідомляє АрміяFM. 

У так званій «сірій зоні» проживає від 10 до 15 тисяч дітей. За даними громадських організацій кількість дітей-переселенців з Криму і Донбасу перевищила 170 тисяч осіб, а на окупованій території залишилося понад 2 тисячі дітей-сиріт.

Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння на сході України зростання цієї жахливої статистики не припиняється – діти отримують тілесні ушкодження внаслідок необережного поводження та нещасних випадків з вибухонебезпечними предметами! Станом на квітень 2021 року, за даними ЮНІСЕФ, в Донецькій та Луганській областях на смерть підірвались на вибухівці 42 дитини та 144 зазнали поранення.

У фонді зазначають: найчастіше дітям загрожує мінна небезпека, коли вони підбирають вибухонебезпечні речовини, вважаючи їх іграшками. За даними ЮНІСЕФ, майже 400 тис. дітей проживають у 20-кілометровій зоні по обидві сторони від лінії розмежування, що сильно засіяна мінами та іншими вибухонебезпечними залишками війни. Обстріли та надзвичайно високий рівень мінного забруднення загрожують дитячим життям та добробуту.

Перед малечею, яка мешкає по обидва боки лінії розмежування, постають однакові проблеми: щоденний страх за життя й майбутнє.

За час військового конфлікту на Сході нашої держави постраждало близько 1 мільйона 700 тисяч безневинних українських дітей, які втратили можливість жити у власному будинку, ходити у школу та спокійно гратися. Стати біженцями у власній країні були змушені близько 130 тисяч маленьких українців.

У Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії та День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України ми хочемо нагадати про потворне обличчя російської агресії на Сході України, а також закликати світову громадськість до активних, наполегливих дій, аби приборкати агресора і вберегти дітей від страхіть війни.

Перейти до панелі інструментів