18.04.2024
Новини

Світлина із захисником з Тернопільщини потрапила у Forbes

Захисник зі Збаражчини Олександр Саричев потрапив на головне фото статті в журналі Forbes. Публікація розповідає про кращий український танк Т-84. Таких в Україні всього п’ять-шість екземплярів. Цього вистачить лише на один взвод, – розповідається у виданні. 

“Але коли ви боретеся за виживання своєї країни, один взвод Т-84 краще, ніж жодного взводу Т-84. У мережі з’явилися перші фотографії, на яких зображений рідкісний танк у бойових діях на Донбасі на сході України.

Трьохекіпажний Т-84 є українською версією радянського Т-80, але має зварену башту, вибухові панелі для безпечнішого зберігання боєприпасів і високопродуктивний дизельний двигун, що робить 50-тонний танк одним з найшвидших у світі, здатний розвивати швидкість 40 миль на годину на асфальтованій дорозі.

20 років тому Харківський завод імені Малишева виготовив для української армії лише 10 примірників Т-84 «Оплот». На це вплинула вартість.

Українцям навіть не залишили всіх 10. Як повідомляється, чотири Т-84 «Оплоти» продали американцям для оцінки, залишивши на озброєнні України, можливо, шість. У щорічному довіднику «Військовий баланс» Міжнародного інституту стратегічних досліджень на 2021 рік перераховано лише п’ять танків Т-84 «Оплот», які перебувають на озброєнні України”, – йдеться у матеріалі.

Перейти до панелі інструментів