29.03.2024
Новини

Ніякої російської і лише у визначених локаціях: яких умов у Тернополі мають дотримуватися вуличні музиканти

Тернопільська міська рада визначила певний перелік умов, а також перелік локацій, де можуть виступати вуличні музиканти. Під забороною виконання творів російською мовою, виступи у стані сп’яніння та у дні трауру, – повідомляють у міській раді. 

Зазначають, у місті є багато місцевих та музикантів з інших регіонів, які виступають та збирають кошти на потреби Збройних сил України. Тож, аби уникнути непорозумінь, скарг від тернополян та гостей міста на шум чи гучну музику, було визначено місця, де можна використовувати звукопідсилювальну апаратуру для вокалу чи інструментів.

Серед затверджених локацій – вісім об’єктів для виступів заходяться у центральній частині міста, п’ять – у парковій зоні, ще п’ять – в інших житлових районах нашого міста.

Окрім того, передбачено, що на одній локації впродовж дня один музикант чи гурт можуть безперервно виступати не довше двох години без встановлення будь-яких сценічних конструкцій, час між виступами різних музикантів повинен тривати не менше 30 хвилин.

“Також звертаємо особливу увагу виконавців щодо:

  • необхідності дотримання вимог чинного законодавства України щодо захисту населення від впливу шуму, дотримання правил доброустрою та громадського порядку;
  • заборони проведення виступів у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних засобів, а також у дні трауру, дні пам’яті та на час проведення культурно-масових заходів;
  • неприпустимості публічного використання творів російською мовою, в тому числі які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер”, – наголошують у міській раді і додають перелік локацій.
Перейти до панелі інструментів