29.03.2024
Новини

На Тернопільщині чоловік продав чужу корову за 23 тис грн

На Тернопільщині “підприємливий” чоловік примудрився вкрасти і продати чужу корову за 23 тис грн. За такий злочин у воєнний час передбачено покарання до 8 років ув’язнення, – повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. 

Підволочиські поліцейські розшукали зловмисника, який викрав корову з пасовища
До співробітників відділення поліції №5 м. Підовлочиськ надійшло повідомлення від жителя Скалатської громади про те, що невідома особа викрала у нього корову. За словам чоловіка, він залишив тварину на пасовищі, а ввечері вже не застав.

Спочатку господар сам намагався відшукати худобу, проте безуспішно. Наступного дня за допомогою звернувся до працівників поліції.

Під час розшукових заходів правоохоронці знайшли корову потерпілого в приватному господарстві одного із сусідніх сіл. Люди пояснили, що купили тварину у невідомо за 23 000 гривень. Вже невдовзі поліцейські встановили особу продавця, який виявився причетним до крадіжки. Це – раніше судимий 37-річний житель Скалатської громади.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії фігуранта слідчі кваліфікують за частиною 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі. Поліцейські перевіряють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів на території обслуговування.

Перейти до панелі інструментів