16.04.2024
Новини Скандал

Кому у Тернополі заважає креативний кластер “Na пошті”: скандал навколо закладу

Тим часом, доки в країні триває війна, не проти повоювати між собою й дехто з мешканців Тернополя. Так, нещодавно жителі кількох будинків на вулиці Коперника звернулися зі скаргою до міського голови Сергія Надала на роботу креативного кластеру “Na пошті”. Обурюються шумом, музикою, нетверезими відвідувачами. Поряд з цим заклад відомий у місті своєю волонтерською роботою, допомогою ЗСУ та переселенцям. А бомбосховище, про яке йдеться у зверненні, під час тривоги використовують зокрема й мешканці згаданої вулиці, – розповідає одна із засновниць кластеру Марічка Юрчак.

Що не подобається сусідам креативного кластеру

У скарзі закликають забезпечити перевірку закладу та наголошують, що його функціонування вважають “недоречним та недоцільним”.

“Ми, мешканці будинків №3, 5 по вул. Коперника, звертаємось до Вас щодо роботи закладів громадського харчування, які розташовані в приміщеннях будівлі колишньої пошти.

Під час роботи закладу «На пошті» лунає багато шуму, а саме, постійна музика, як всередині так і ззовні, нетверезі юні відвідувачі великими компаніями голосно говорять, кричать, регочуть, палять і це все відбувається кожного вечора в самому центрі міста.

Пік відвідуваності відбувається зазвичай після 19:00 год. і триває допізна на вулиці, а поруч розташовані житлові будинки, в яких мешканці хочуть відпочити та під вікнами веселиться натовп нетверезих молодих людей. Неодноразово жителями було помічено, що після закриття закладу відвідувачі продовжують розпивати напої на лавочках біля фонтану.

Концепцією закладу є звичайна «Наливайка», в якій функціонує декілька різних кафешок і дуже відчутний запах кухні, мабуть через погану роботу витяжок або їх відсутність. Інший заклад, який діє в підвалі зі сторони вул. Коперника взагалі розташований в приміщенні бомбосховища, в якому також вечорами проводяться різні вечірки, що перешкоджає використовувати мешканцями ці приміщення за його призначенням.

Загалом вважаємо розміщення такого закладу в теперішній час в даному приміщенні недоцільним та недоречним”, – пишуть у скарзі.

Тим часом у бомбосховищі, про яке йдеться, хоч не офіційне, але надає прихисток усім, хто цього потребує під час повітряних тривог. А режим його роботи передбачає цілодобове чергування когось з працівників.

Співзасновники емоційно відреагували на скаргу

Емоційно відреагували на звернення сусідів й у кластері.

“Але люди ви кончені. Давайте ми зруйнуємо туалети, вирвемо кабелі інтернету, розбомбимо підлогу – вернемо все в тому підвалі до першопочаткового стану. І фіг вам буде, а не сховище.

До вашого відома, це не офіційне бомбосховище, і те, що ми приймаємо переселенців, чи даємо прихисток людям в орендованому приміщенні, – це наша добра воля.

У нас мало підприємств під час війни закрилося, давайте ще нас закриємо?! Комусь дуже заважає, що ми десятки тисяч гривень збираємо і перераховуємо на армію?

Своїми силами, своїми грішми… ох, як це прикро мені…”, – пише Марічка Юрчак.

Для врегулювання конфлікту у міській раді створили комісію

Аби врегулювати конфлікт у Тернопільській міській раді створили спеціальну комісію, яка рекомендувала виправити певні деталі.

“Вам же комісія лише рекомендувала, що виправити і які ще документи необхідно мати для діяльності (зокрема і дозвіл на літній майданчик). Все виправляється, аби у вас було таке бажання. Документи на літній майданчик можна подати через ЦНАП”, – зазначає прессекретар міської ради Мар`яна Зварич.

Перейти до панелі інструментів