25.04.2024
Новини

У США передумали поставляти Україні ракетні комплекси великої дальності: відома причина

Нещодавно різні джерела, у тому числі іноземні, публікували інформацію про наміри США поставити в Україну ракетні комплекси великої дальності, які можуть уразити територію росії. Це могло би значно пришвидшити просування наших військ для вивільнення окупованих територій, проте цього не станеться. Про це повідомляє американське видання Reuters, посилаючись на слова Байдена.

“Сполучені штати Америки не надсилатимуть Україні ракетні системи, які можуть досягнути до Росії, президент Байден сказав у понеділок”, – йдеться у матеріалі.

У рф, схоже, тільки цього й чекали. Мєдвєдєв відразу ж відреагував на цю інформацію і сказав, що рф, у випадку атаки на свої міста, нанесла б удар у відповідь. При чому по “центрах прийняття рішень, які знаходяться далеко не в Україні”. Вони просто відкрито погрожують війною усьому світу.

Адміністрація Байдена розглядає надання Україні установок лише з такими боєприпасами, які дають змогу використовувати їх як реактивні системи залпового вогню, а не оперативно-тактичні ракетні комплекси. Дальність цих боєприпасів – від 30 до 70 км.

Перейти до панелі інструментів