28.03.2024
Новини Освіта

Чи сядуть за парти школярі Тернопільщини 1 вересня?

1 вересня 2022 року навчальний процес у класах за партами розпочнеться лише у школах, які забезпечені бомбосховищами. Про це заявив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко телеканалу Рада.

Утім, скільки шкіл України наразі оснащені бомбосховищами, заступник міністра не сказав, але зазначив, що такі навчальні заклади таки є.

“Міністерство освіти та науки робить все, що від нас можливе, для того, щоб відновити процес навчання. Я хочу сказати, що у багатьох регіонах процес навчання відновлено з 14 березня. Він був або дистанційний, або змішаний…

Що стосується шкіл, ми опрацьовуємо механізми, за яких 1 вересня розпочнеться офлайн навчання у школах. Єдине, що хочу сказати, давайте будемо реалістами, що все залежить від безпекової ситуації в країні. Дякуючи ЗСУ, ми сподіваємося, що 1 вересня діти підуть у школу”, – наголошує Андрій Вітренко.

Також посадовець повідомляє, що за час повномасштабного вторгнення в Україну постраждало 1,6 тис. навчальних закладів, понад 100 з яких зруйновані ущент.

Перейти до панелі інструментів