18.04.2024
Новини

98-річний американський політик на форумі в Давосі закликав віддати частину України Росії

23 травня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі 98-річний екс-держсекретар США Генрі Кіссинджер сказав, що західні країни повинні пам’ятати про важливість рф для Європи і змусити Україну погодитись на мирні переговори на вимогах, які дозволять їй контролювати території станом на 24 лютого. Тобто, без Криму і Донбасу.

За його словами, спроби України відвоювати території, які росія захопила до 2022 року, будуть не “боротьбою за свободу України, а новою війною проти самої Росії”.

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи вчора ввечері заяви Кіссинджера, заявив, що екс-держсекретар “винирнув з далекого минулого”. Подібне уже відбувалося напередодні Другої світової, коли Франція, Великобританія та Італія погодились віддати Гітлеру Судетську область Чехословаччини, щоб утихомирити територіальні претензії диктатора.

“Таке враження, що у пана Кіссинджера на календарі не 2022 рік, а 1938”, – каже президент.

Фрази зі схожим формулюванням також прозвучали в колонці The New York Times 19 травня.

“Вирішальна військова перемога України над Росією, під час якої Україна повертає всі території, які Росія захопила з 2014 року, не є реальною метою”, – пишуть американські журналісти.

Перейти до панелі інструментів