28.03.2024
Новини

“Ми відчуваємо ваш біль”, – у Чорткова з’явиться ще одне місто-побратим

Уже у червні у Чорткова стане на одне місто-побратим більше. Це латвійське Талсі. Рішення прийматимуть одночасно міські ради обидвох міст попередньо 8 червня, – повідомляють у міській раді Чорткова. 

Вчора очільник Чортківської громади Володимир Шматько разом із командою провів онлайн-зустріч із головою Талсійської повітової ради Сандрою Петерсоне. Чортківська сторона розповіла закордонним партнерам про розв’язану росією повномасштабну війну проти України, про героїчну боротьбу українців як на передовій, так і в тилу, про ті всі звірства, котрі чинять московські військові із цивільними людьми, про вбивства дітей, ґвалтування жінок, жорстокі фізичні розправи над чоловіками, про те, з якими проблемами та викликами зіткнулось місцеве самоврядування, зокрема наша громада.

«Ми будемо раді співпрацювати із вами! Сподіваємось, що спільно зможемо вирішувати і наші, і ваші проблеми. Ми сповна відчуваємо ваш біль, біль всієї України. Багато розмовляємо з українцями, котрі, тікаючи від війни, приїхали до Латвії, допомагаємо, чим можемо. Наш латвійський народ свого часу теж переживав такі важкі часи. І рани досі не загоїлись. Але те, що творять російські війська в Україні – просто розуму незбагненно… Тому ми з вами, українці!», – зауважила голова Талсійської міської повітової ради Сандра Петерсоне.

Українська та латвійська сторони домовились, що рішення про побратимство Чорткова і Талсі обидві міські ради прийматимуть одночасно, попередня дата сесій – 8 червня.

Нагадаємо, до міст-побратимів Чорткова уже належать – Лежайськ, Завадське, Добродзень, Корчина, Тарнобжецький повіт (Польща) та Безьє (Франція). Ці міста надають регулярну підтримку під час війни Чортківській громаді, а також переселенцям, які туди прибули.

Перейти до панелі інструментів