25.04.2024
Новини

У Кременці попрощаються зі знаним художником

Учора, 22 травня, на 80-ому році життя відійшов у вічність знаний на Тернопільщині та в Україні художник Валентин Величко. Про це повідомляє колега по творчому цеху Тетяна Балбус. 

“Учора ввечері дізналася сумну звістку. Жіночий мистецький гурт “Палітра” висловлює щирі співчуття родині і друзям з приводу смерті Валентина Величка – відомого кременецького художника. Царство небесне і вічна пам’ять покійному. Сумно…”, – пише художниця.

Довідка:

Валентин Величко народився 19 лютого 1942 року в станиці Отрадній Отрадненського району Краснодарського краю (нині РФ). Проживав у с. Великих Бірках (нині Тернопільський район), Бережанах, Теребовлі. Від 1958 року мешкає в м. Кременці.

У 1959—1963 роках навчався в Кременецькому педагогічному інституті. Працював учителем у місцевій середній школі, викладачем у педагогічному училищі. Від 1965 року займається живописом.

Валентин Величко був учасником художніх виставок у Кременці, Тернополі, Києві. Персональні виставки художника проходили в Кременці (1987), Почаєві (1989), Тернополі (1990).
Роботи художника зберігаються в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Фото Володимира Крутевича

Перейти до панелі інструментів