24.04.2024
Новини

“Це зачіпає честь волонтерства цілої області”: Ружена Волянська спростовує заяви про збут гуманітарної допомоги

Історію про те, що Штаб добровольчого спротиву у Тернополі виявився втягнутим у скандал з гуманітарною допомогою, не прочитав хіба що лінивий. Тоді в Управлінні СБУ у Волинській області повідомляли, що через митний пункт пропуску “Ягодин” ввозили  під виглядом гуманітарної допомоги новий брендовий одяг та взуття. Розвантажували усе на складі у Тернополі. 

Проте керівниця цього Штабу спростовує всі заяви управління СБУ, кажучи, що це наклеп, і що факти порушень не були доведені. Зокрема, вона “провела власне розслідування” і виявила, що волонтерські штаби Тернопільщини не мають ніякого відношення до  цієї “схеми”. Свої слова депутатка підтверджує відповідними документами.

“Поспілкувавшись із представником Управління СБУ у Волинській області, я отримала вичерпну відповідь про те, що представник пресслужби допустила помилку, не розібравшись у ситуації”, – каже Ружена Волянська.

Згідно її розслідування, ця благодійна допомога завозилася  у Тернопіль, на вулицю Живова, 11 БФ “Матусині долоні”. Тому Волянська вимагає від деяких тернопільських ЗМІ, які публікували офіційну інформацію від Служби безпеки України, спростувати закиди про причетність волонтерських формувань Тернопільщини до цієї історії.

Фото Ружени Волянської

Перейти до панелі інструментів