18.04.2024
Новини

Під час прощання з Героєм на Шумщині стався конфлікт

Під час прощання з Героєм на Шумщині стався конфлікт. Людей, які прийшли попрощатися із загиблим воїном Олександром Луциком, обурила поведінка священників УПЦ. про ситуацію, яка сталася на похороні, розповіла Олена Ходюк.

“Сьогодні в Шумську зустрічали тіло воїна з Залісець, з села, в якому поки що московська церква, яка благословила ординців вбивати українців.

Український воїн (вдячність йому, честь і шана) загинув за Україну. Та ця сталіно-путінська організація своїми зухвалими лукавими діями збурила людей настільки, що не можна було стримати емоції. Хотілося плюватися, дивлячись на це ганьбище. Московські батюшки разом зі своєю свитою не дали можливості навіть попрощатися гідно з воїном, який нас захищав.

На вчора були відомості, що в центрі міста люди зустрінуть тіло вбитого рашистами воїна і помоляться разом зі священиками ПЦУ та УГКЦ, а в селі очолить похорон місцевий батюшка.
І що ж відбулося насправді? Процесія мп стояла осторонь, як завжди, до речі, ніяк не реагуючи на молитву українською мовою.

Після звернення о. Миколая зі співчуттям до рідних загиблого, люди з квітами та лампадками почали підходити до труни, щоб поклонитися і подякувати, та їм цього не дали зробити батюшки мп, тому що підійшли і почали здійснювати своє на старомосковській мішаній мові служіння, щоб довести усім присутнім і, напевно, самому Богу, що то у них індульгенція на молитву. Зухвалість і цинічність цих дій обурила людей. Не хотілося зчиняти галасу з поваги до загиблого, але знайшовся один чоловік, який близько знав воїна, і він намагався зупинити свавілля мп.

Іде жорстока війна з московитами, а ворог у нашому місті правує, ганьбить і далі все українське.
Так далі тривати не може. Вимагаємо у депутатів та міського голови заборонити мп на Шумщині, так, як це зробила влада інших українських громад”, – пише Олена Ходюк.

Нагадаємо, загинув військовий у боях з російським агресором поблизу с. Новобахмутівка Донецької області. У чоловіка залишились дружина та троє синів.

Перейти до панелі інструментів