08.09.2024
Новини

Хочете відпочити душею – їдьте до Кременця. Фоторепортаж

У Кременці є місце, яке знають чи не в усій країні. Там живе краса, гармонія, затишок. Співають птахи, які єдині порушують тишу. Туди приходять гості, аби відновити душевну рівновагу. А останнім часом, щоб заспокоїтися та хоч трохи відволіктися від пекла, з якого приїхали.

  • Щодня у нас є гості. Приходять й маленькі, й дорослі. Останнім часом познайомитися із різноманіттям та різнобарв’ям ботанічного саду приходять багато вимушених переселенців зі східних, південних та центральних областей. Ми раді всім, – розповідають “Терміново” у Кременецькому ботанічному саду.

Прогулянка ботсадом нагадує весняну казку. Для гостей, які приїхали до Кременця фактично з-під обстрілів – це справжнє диво. Своїми враженнями вони діляться у книзі відгуків.

“Ми сім’я переселенців з м. Слов’янськ, Донецької області. Відвідали ботанічний сад м. Кременець. Нам проводила екскурсію Юлія, було дуже пізнавально та цікаво. Особливо сподобалися “Сад магнолій” та композиція “Трон природи”. Ботанічний сад – тихе та красиве місце. Бажаємо розвитку та сподіваємося ще колись приїхати сюди”.

“Сердечна подяка від сім’ї Морозенко за цікаву екскурсію. Вийшла затишна прогулянка, відпочили душею. Вітання з міста Бровари усім працівникам саду. Бажаємо сил та натхнення у відродженні цієї краси. Ботанічний сад співучий, затишний та романтичний. Тут гарні рослинні експозиції, які природно включені в загальну світлину саду. Дякуємо за титанічну працю! Маємо надію ще не раз до вас завітати”. 

Працівники ботанічного саду кажуть, що щодня залюбки чекають відвідувачів. Проте просять повідомляти про візит заздалегідь. Адже навесні багато роботи на науково-дослідних ділянках. А також звертають увагу на поведінку у ботсаду і зазначають, що більшість гостей ввічливі та виховані люди. Але, на жаль, трапляються й такі, хто шкодить.

Годинна оглядова екскурсія для невеличкої групи обійдеться від 150 грн: для дошкільнять – 5 грн з дитини, учні – 8 грн, студенти – 10 грн, дорослі – 20 грн. Дозвіл на проведення професійної фото- та відео зйомки – 200 грн.

Зараз саме час вирушити до Кременця. Адже у ботсаду квітне “Сад магнолій” та саме розпускаються рододендрони (трояндові дерева). У цьому місці плин часу зупиняється, а душа та думки сповнюються суцільним позитивом.

Перейти до панелі інструментів