26.04.2024
Новини

На Тернопільщині судитимуть одеських рекетирів

На Тернопільщині судитимуть трьох рекетирів з Одещини. Їх затримали у Почаєві у вересні минулого року. Зловмисники вимагали понад 170 тис грн “боргів” у підприємців – повідомляють у  Тернопільській обласній прокуратурі.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи з трьох осіб, що вимагали у підприємців упродовж липня – вересня 2021 року понад 170 000 грн неіснуючих боргів, погрожуючи їм та родинам фізичною розправою і знищенням майна (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 355 КК України).

За версією слідства, троє одеситів вимагали від 4 підприємців – жителів Кременеччини понад 170 тис грн за неіснуючими борговими зобов’язаннями і в разі несплати коштів обіцяли знищити їх майно та погрожували фізичною розправою їм та родичам. Підприємці звернулися до поліції із заявами про злочини.

Після отримання чергової частини «боргу» від одного з потерпілих – 10 тис грн, зловмисників затримали правоохоронці на одній із АЗС поблизу Почаєва. Вимагачі саме розраховувались на автозаправній станції коштами, одержаними від заявника.

Перейти до панелі інструментів