25.04.2024
Новини Оперативно

З Чорткова до міста-побратима у Франції вирушили 30 переселенців

Сьогодні вранці з Чорткова до французького міста-побратима Безьє вирушили 30 переселенців. Це уже третя група. Усі люди раніше приїхали на Тернопільщину з-під обстрілів. Тепер вони отримали шанс почати усе спочатку, – розповідають у Чортківській міській раді. 

“Сьогодні вранці, 26 квітня, до Безьє поїхали 30 людей, серед яких 12 дітей. Всі вони перед цим переїжджали на захід України з-під обстрілів московських окупантів. На щастя, залишились живі. І тепер у них є другий шанс почати все спочатку або ж, відпочивши та набравшись сил, після нашої великої перемоги відбудовувати Україну.

Раніше до Безьє поїхали вже дві групи вимушених переселенців: спершу 8 людей, а другий раз – 22. Поки що всі із них залишаються жити у Франції.

На перший час наші французькі партнери повністю забезпечуватимуть українців житлом та харчуванням, медичним сервісом. Також отримуватимуть допомогу від Франції у розмірі орієнтовно 300 євро + 50% на дитину. Коли всім виготовлять річні візи внутрішньо переміщених осіб, вони зможуть офіційно працевлаштуватись у Безьє чи будь-якому іншому місті”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів