20.04.2024
Новини

Священник родом з Тернопільщини вивіз з-під обстрілів понад 1500 мирних мешканців та тіла 11 загиблих Героїв. Відео

Священник Борис Ковальчук вивіз з окупованої Бородянки понад 1500 людей. Він щоразу їхав у авто в колоні першим. Уродженця Шумщини у місцевій школі Бородянки зустрів радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Саме він поспілкувався зі служителем церкви та розповів його неймовірну історію.

  • Про Бориса Ковальчука можна сказати, що це справжній герой. Він організував та вивіз із Бородянки, повністю оточеної російськими окупантами, понад 1500 мирних людей, – каже Геращенко.

Як все відбувалося, розповів і сам священник.

  • З перших днів окупації ми змогли організувати більш-менш нормальне існування громади. Дбали, аби усі були нагодовані, хворим надавали необхідну медичну допомогу. При першій же нагоді за дорученням в. о. старости села я спробував поговорити з окупантами та з’ясувати, як вивезти мирних мешканців. Отримав пояснення, як це організувати. Так, за п`ять поїздок вивезли близько 1500 людей. Назад ми звісно поверталися з ліками та продуктами. Допомагали й сусіднім селам.

О. Борис завжди їхав у першій машині. Аби убезпечити колону у випадку обстрілів.

На жаль, довелося священнику вивозити й наших загиблих воїнів… З зони активних бойових дій він вивіз тіла 11 наших Героїв, 9 з яких, за словами о. Бориса, повність обгоріли. Він з допомогою інших чоловіків самостійно діставав їх з машин.

Як вдалося з’ясувати “Терміново”, о. Борис Ковальчук родом з с. Рохманів, що на Шумщині. Він випускник Почаївської духовної семінарії. Зараз є настоятелем храму Святого Велкомученика Димитрія с.Пилиповичі, Бородянського району, на Київщині.

Перейти до панелі інструментів