19.04.2024
Новини

У Тернополі затримали групу рекетирів

Групу рекетирів затримали оперативники теруправлінь стратегічних розслідувань у Тернопільській, Київській, Вінницькій областях та Києві, слідчі слідчого управління поліції в Тернопільській області за силової підтримки КОРД одночасно. Провели 10 обшуків у помешканнях та авто зловмисників. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини. 

У Тернополі чоловік вирішив “заробити” на товаришеві-підприємцеві. Він залучив у справи своїх товаришів, які повинні були погрожувати родині бізнесмена, аби той заплатив 250 000 доларів США. Гроші вимагали у біткоїнах.

“Організатор взяв у помічники двох чоловіків – це жителі Вінницької та Київської областей. Зловмисники працювали за чітко продуманим планом керівника групи. Спочатку вони погрожували родині, після цього підпалили два магазини потерпілого, а далі почали вимагати майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (у еквіваленті 250 тис. дол. США). У разі невиконання вимог, погрожували йому, дружині та малолітній дитині.

Один із виконавців – 25-річний лікар, який у такий спосіб намагався вирішити свої власні фінансові проблеми.

На підставі отриманих доказів організатору та двом спільникам поліцейські повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, тобто у вимозі передачі чужого майна, з погрозою насильства над близькими родичами та знищення майна потерпілого, з пошкодженням та знищенням майна потерпілого, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою та ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України, тобто в умисному знищенні, пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, організованою групою, що заподіяло майнової шкоди в особливо великих розмірах.

Кримінальне провадження щодо групи осіб слідчі скерували до суду”, – зазначають у поліції.

Перейти до панелі інструментів